Ženama dosadi odnos s partnerom – već nakon godinu dana

Novo istraživanje koje su proveli naučnici sa Univerziteta Southampton šokiralo je mnoge. Oni su, naime, napravili anketu sa 4.839 žena i 6.669 muškaraca u dobi od 16 do 74 godine, a tema je bila seks, odnosno kada i kome on dosadi.

Kako prenosi Independent, rezultati su pokazali da su žene te kojima seksualni odnosi s partnerom dosade, a neke izgube interes već nakon godinu dana! Razloga je mnogo – rođenje djeteta, odgoj male djece, umor, svakodnevni stres…

“Manjak želje za seksom može biti posljedica umora, stresa, brige za djecu… Više pogađa žene nego muškarce”, tvrde autori istraživanja i objašnjavaju kako ponekad na to utječe i nedostatak emocionalne bliskosti s partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Žene su otkrile da ih je počelo smetati arogantno ponašanje partnera, njihove tetovaže ili slični ukrasi po tijelu, a neke su navele i loše iskustvo u prijašnjim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks.

Čak 34 posto žena priznalo je da nemaju interes za odnosima, a isto tvrdi i tek 15 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu British Medical Journal Open.

PROČITAJTE  Seks od nepune dvije minute je 'norma' za čak 43 posto parova