Želite da smršavite 4 kilograma za tri dana? Odmah se bacite na jogurt dijetu

Popularna jogurt dijeta učinit će da za svega tri dana skinete i do četiri kilograma. Djelovanje ove dijete temelji se na blagodatima probiotičkih jogurta, koji podstiču zdravlje crijevne flore, a zahvaljujući njima se hrana brže vari pa se tako i iz tijela izlučuju toksini.

Nakon što se hrana poboljšano vari, poboljšava se i zdravlje crijeva i opšte zdravlje organizma. Crijevna flora je sastavljena od različitih bakterija koje žive u probavnom traktu i koje imaju i ulogu zaštite organizma od infekcija. Takvih bakterija postoji od 400 do 500 vrsta, a većina na organizam utječe pozitivno, dok su ostale potencijalno štetne, posebno kada crijevna flora nije uravnotežena.

Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, teže bolesti, upotrebe antibiotika i loše ishrane. Upravo zbog toga, preporučuje se konzumiranje do 2 litra jogurta svakoga dan.

Primjer dijete za tri dana

Prvi dan – Za doručak pojedite nemasni jogurt sa pahuljicama po ličnoj želji. Za ručak na maslinovom ulju prodinstajte povrće i pomiješajte ga sa rižom. Osim soli i bibera, nemojte začinjavati povrće. Za desert pojedite prirodni voćni jogurt. Za večeru prije spavanja pojedite salatu sa mrkvom. Pomiješajte u to nemasni jogurt.

Drugi dan – Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom. Za ručak pojedite odrezak od tofu sira, a kao prilog pojedite šampinjone, paradajz i papriku u koje ćete umiješati jogurt. Za večeru pomiješajte šumsko voće sa jogurtom i pojedite.

Treći dan – Za doručak sa jogurtom pomiješajte sir, jabuku, malo cimeta i so. Ručajte kvinoju sa povrćem uz salatu od jogurta i krastavaca. Večerajte sto grama tjestenine, dodajte isjeckanu papriku i malo posnog sira, pa tome dodajte jogurt.

PROČITAJTE  Najbolje namirnice za zdravlje pluća i disajnih puteva