Želite da duže zadržite preplanuli ten? Pet trikova koji će vam u tome pomoći

​Preplanuli ten nakon ljetovanja nažalost ne traje duže od dvije nedjelje nakon prestanka izlaganja suncu.

Ipak, uz pridržavanje nekoliko jednostavnih savjeta možete da usporite “skidanje” boje i zadržite bronzani ten što duže.

Septembar je, većina nas se vratila sa ljetovanja i spremno dočekala nove radne pobjede.

Međutim, to sa sobom povlali i lagano nestajanje divnog, preplanulog tena zahvaljujući kojem smo ovog ljeta bili još atraktivniji i ljepši.

Ako želite da zadržite ten što duže, poslužite se sljedećim trikovima:

1. Dajte prednost tuširanju umjesto kupanju, jer tako smanjujete vrijeme izloženosti djelovanju vode, a time se smanjuje i rizik od pojačanog ljušćenja kože.

2. Koristite blaga sredstva za pranje, po mogućnosti obogaćena sastojcima koji produžuju i čuvaju preplanulost ili kupite gel za tuširanje namijenjen za izuzetno osjetljivu kožu.

3. Ako se zbog velikih vrućina tuširate nekoliko puta dnevno, gel za tuširanje koristite samo na strateškim mjestima (preponama, pregibima i ispod pazuha) umjesto po površini cijelog tijela te ga poslije dobro isperite mlakom vodom.

4. Ako i po povratku sa ljetovanja nastavite da idete na bazen, poslije kupanja se obavezno istuširajte kako biste sa kože uklonili hlor, jer oni pojačavaju isušenost kože i pospješuju ljušćenje.

5. I nakon povratka sa ljetovanja ili ako ljeto provodite u gradu svakodnevno na kožu nanosite preparat za nakon sunčanja, i to nakon svakog tuširanja te prije spavanja.

Naime, ti proizvodi imaju izuzetno visoku sposobnost hidratacije, što koži pomaže da zadrži kompaktnost te da se odloži ljušćenje, a time se i duže zadržava ravnomjerna preplanulost.

PROČITAJTE  Pluća pate zbog modernog života, ali postoje rješenja: Osam načina za prirodnu detoksikaciju

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime