Zdravi obrok: Isprobajte ukusno italijansko jelo na način Jamieja Olivera

Jamie Oliver uvijek se rado vraća receptima nadahnutima italijanskom kuhinjom, a jedno od najdražih je zasigurno prefino jelo od jaja i povrća, frittata koju, kako kaže rado priprema za svoje ukućane i prijatelje.

Sastojci:

8 jaja

povrće (kelj, mlada blitva, špinat, grašak)

sir ricotta

maslinovo ulje

limunov sok

Priprema:

Lisnato povrće dobro operite, usitnice i stavite u tavu, a kako bi malo otpustilo možete ga staviti u vruću vodu ili lagano zagrijte na tavi na minutu ili dvije, a smrznuti grašak zdrobite.

Povrće začinite solju, biberom i maslinovim uljem, dodajte limunovog soka i sve izmiješajte prstima kako bi postalo sočno.

Razbijte jaja u zdjeli, izmiješajte ih i umutite ih no ne prerevno već ‘na pola’.

Zatim zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte jaja, povrće i komade sira ricotte.

Dodajte i naribanog parmezana i možete začiniti s ružmarinom ili npr. kaduljom u koju ćete staviti malo ulja radi boljeg ukusa. Nakon što ste pekli na vatri, prebacite tavu u pećnicu. Kad je gotovo, izrežite na komade i poslužite.

PROČITAJTE  Bademi su idealna zamjena za sve one koji ne vole jesti doručak: zaštit će vaš želudac od kiselosti kave i sokova, a pozitivno utječu i na kožu, kosu i zdravlje