Zašto svi čuče na Instagramu?

Squatting Slavs, satiričan izraz koji se odnosi na momke u trenerkama u čučećoj pozi treba da oslika istočnoevrospku kulturu na stereotipičan način. Čučanje ipak više nije predmet šale iz pop kulture, jer su influenseri širom svijeta masovno počeli da čuče na fotografijama.

„Osjećam se kao statua kad ovako poziram, kao da pripadam muzeju“, rekla je umjetnica Kami Arbo povodom fotografije na kojoj čuči pored zida u dugoj bijeloj haljini.

Kako navodi Zadovoljna.rs, izgleda da su „cool djeca“ odlučila koja je nova hit poza u kojoj će se svi slikati ove godine.

//www.instagram.com/embed.js

Čučanj je zauzeo tron Instragram poze 2022. jer je dinamičan. Zahtjeva više truda od sjedenja na stolici, a izgleda spontanije. Pritom, nemate problem šta da radite sa rukama  jer održavate ravnotežu dok izgledate kul i opušteno.

“Iako se čini kao potpuna prirodna poza za koju se niste potrudili čak ni da ustanete, ovo je ipak iskalkulisan položaj tijela”, rekla je analitičarka modnih trendova Mendi Li.

Jedan od razloga popularnosti ove poze je mogućnost da prikažete cijeli autfit bez ustajanja i unesete malo živosti i razlike na vaš Instagram fid, rekla je Li.

//www.instagram.com/embed.js

Poznati fotograf Dejvis Bejtc objašnjava čučanj kao komfornu pozu za fotografisanje.

“Ljudi žele da se osjećaju dobro i izgledaju dobro”, kaže on.

Ako želite dobru fotografiju za Instagram, počnite iz stojećeg stava polako se spuštajući na dole. Iznenadit ćete se koliko dobrih fotki ćete uhvatiti škljockanjem u pokretu.

PROČITAJTE  Beba stalno skida čarapice – ne branite, a evo i zbog čega