Zašto su bebe rođene u februaru tako posebne

bebe beba leži na podu smije se

Trudnice koje će se ovog mjeseca poroditi mogu da očekuju posebno zanimljivu bebu. Statistika pokazuje da bebe rođene u najkraćem mjesecu u godini imaju ove osobine.

Osim što februar ima najmanji broj dana, čini se da i je i specifičan po tome što ‘proizvodi’ slatke i kreativne male duše. Nauka pokazuje da bebe rođene u februaru već imaju prednosti u svemu, od fizičkog rasta do kreativnosti. Što još nauka i statistika kažu o deci rođenoj u februaru:

Možda će biti košarkaši

Prema istraživanju provedenom na Harvardu 2006. godine, a koje je razotkrilo podatke o 21.000 djece širom svijeta, ona rođena u februaru su u uzrastu od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 mjeseci u godini. Treba vam dokaz? Michael Jordan slavi rođendan 7. februara.

Inteligentnija su i sklona obrazovanju

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska djeca uspješnija u testovima inteligencije. Kako su naučnici zaključili, ‘opšti uzorak pokazao je da ‘zimska djeca’ imaju veće rezultate kod antropometrijskih mjerenja neurokognitivnih varijabli’.

Imaju izraženu umjetničku crtu

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Riba. Ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne vjerujete u astrologiju, Institut za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrio je da su ljudi rođeni u februaru skloni umjetnosti.

Velike su šanse da postanu slavni

Studija objavljena u časopisu Journal of Social Sciences pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, ali i neki od najpopularnijih američkih prjedsednika poput Abrahama Linckolna i Ronalda Raegana.

Vole svoj posao

Ne morate se brinuti za bebe koje su rođene u drugoj polovini mjeseca. Anketa koju je proveo portal CareerBuilder.com otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mjestima.

PROČITAJTE  Stvari koju prećutkuju sve fenomenalne mame na svijetu

Samo u februaru postoji šansa da će dijete imati super poseban rođendan

Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prestupnom danu, 29. februara, kad su izgledi da se neko rodi prilično mali – iznose 0,068 posto, odnosno, tada se rodi 1 naspram 1.461 djeteta.