Zašto ne treba da piješ kafu poslije burne noći

Za mnoge ljude jutarnja kafa je sinonim za razbuđivanje i početak dana ispunjen energijom. Posebno rado, i u većoj količini ćemo popiti kafu ako je iza nas neprospavana noć, tada nam je najpotrebnija. Ipak, naučnici savjetuju izbjegavanje kafe ako noć prije niste dobro spavali.

U kafi nema ništa loše, uostalom, nekoliko istraživanja pokazalo je da je nekoliko šoljica dnevno čak i zdravo. Međutim, naučnici sa Univerziteta u Bathu sada upozoravaju da se kafa ujutru ne smije piti bez ikakvih ograničenja.

Prema njihovim riječima, svako ko je imao nemirnu noć ili je loše spavao treba da preskoči kafu. Kafa može poremetiti metabolizam i regulaciju šećera u krvi.

Rezultati istraživanja krvi su pokazali da nakon dodatne šoljice kafe ujutru nivo šećera u krvi raste 50 odsto, a posebno nakon nemirne noći. Iako se vrijednosti šećera u krvi povećavaju kod svih nakon doručka, one su posebno visoke nakon kafe. To ne znači da se moramo odreći kafe. Ali, za naše zdravlje je bolje da je ponekad izbjegnemo ujutru ili prije doručka, piše miss 7.

PROČITAJTE  Stručnjaci savjetuju zašto ne bi trebalo da ubijamo paukove