Zapečena tjestenina s paradajz sosom i piletinom za brzi ručak usred sedmice

Skuhajte sos, pomiješajte s tjesteninom pa sve zajedno obilno pospite sa sirom.

Trebat će vam:

500 g tjestenine

200 ml sosa od paradajza

2 para kobasica ili piletina

1 luk

3 čehne bijelog luka

bosiljak

200 g mozzarelle

so i biber

Priprema:

Tjesteninu skuhajte do pola. Luk nasjeckajte na polumjesece i pirjajte ga na maslinovu ulju dok ne povene. Dodajte piletinu nasjeckanu na komadiće. Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte bijeli luk, pirjajte još jednu minutu pa dodajte sos od paradajza, bosiljak, prstohvat šećera i so i biber. Ako koristite svježi bosiljak, dio ostavite za poslije. Pustite da se sos zagrije, a zatim ga pomiješajte s tjesteninom. Premjestite u posudu za pečenje, pospite mozzarellom i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

PROČITAJTE  Salata s grilanom tunom dobar je, lagan, ali i zasitan ručak kad nemate previše vremena