Hrskave pljeskavice možete poslužiti uz umak i prilog po želji, ali i upakirati u kakav dobar vegetarijanski sendvič.
Trebat će vam:
2 konzerve graha (oko 500 g)
1 jaje
2 čehne bijelog luka
1 luk
4 kašike krušnih mrvica
1 kašika senfa
so i biber
Priprema:
Grah iz konzerve najprije isperite vodom, ocijedite, a zatim ga usitnite viljuškom jer želite da vam ostanu komadi. Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte na malo maslinova ulja. Zadnjih pola minute dodajte bijeli luk. Sve zajedno ohladite pa dodajte grahu. Dodajte i jedno jaje, senf te krušne mrvice, začinite soli i biberom. Oblikujte pljeskavice. Ako je smjesa previše gnjecava, dodajte još jednu kašiku krušnih mrvica. Pecite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane i poslužite s umak ili prilogom po želji.