Za ove brze pljeskavice trebat će vam konzerva graha i 15 minuta vremena za pripremu

Hrskave pljeskavice možete poslužiti uz umak i prilog po želji, ali i upakirati u kakav dobar vegetarijanski sendvič.

Trebat će vam:

2 konzerve graha (oko 500 g)

1 jaje

2 čehne bijelog luka

1 luk

4 kašike krušnih mrvica

1 kašika senfa

so i biber

Priprema:

Grah iz konzerve najprije isperite vodom, ocijedite, a zatim ga usitnite viljuškom jer želite da vam ostanu komadi. Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte na malo maslinova ulja. Zadnjih pola minute dodajte bijeli luk. Sve zajedno ohladite pa dodajte grahu. Dodajte i jedno jaje, senf te krušne mrvice, začinite soli i biberom. Oblikujte pljeskavice. Ako je smjesa previše gnjecava, dodajte još jednu kašiku krušnih mrvica. Pecite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane i poslužite s umak ili prilogom po želji.

PROČITAJTE  Koje namirnice jesti, a koje ne kad imamo prehladu: Citruse izbjegavajte