Za dobru supu od graška trebat će vam svega nekoliko sastojaka i 30 minuta vremena

Supa za koju vam je potrebno svega nekoliko sastojaka. Na kraju možete dodati i malo kiselog vrhnja, ali ako izbjegavate mliječne proizvode, ovaj korak vrlo lako možete preskočiti.

Trebat će vam:

1 luk

2 čehne bijelog luka

300 g graška

500 ml temeljca

1 šaka svježeg začinskog bilja (peršun, menta, vlasac…)

2 kašike kiselog vrhnja

So i biber

Maslinovo ulje

Priprema:


Na malo maslinova ulja najprije pirjajte luk. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i grašak i kratko pirjajte. Zatim dodajte so i biber, ubacite i šaku začina poput peršuna i mente, dodajte temeljac pa kuhajte dok grašak ne omekša. Kada je gotovo, prebacite u blender, dodajte kašiku ili dvije kiselog vrhnja i poslužite toplo.

PROČITAJTE  Četiri razloga zašto je dobro jesti krastavac