Vraća se stari trend iz 90-ih koji uvijek izaziva podijeljena mišljenja

trend iz 90-tih žena drži ogledalo u ruci, drugom čupa obrve

Beauty trendovi neprestano se mijenjaju. Već smo primijetili da se gotovo uvijek radi o varijacijama na neku staru temu. Tako ni 2023. godina neće donijeti nešto sasvim novo i neviđeno, nego nam se vraća stari trend iz 90-tih.

Olovka i sjajilo za usne, svjetla sjenila i plavi eyeliner koji se suptilno nazirao iza plave maskare samo su neki od starih trendova u ljepoti koji su bili popularni za vrijeme srednjoškolskih dana.

Dolazi novina

Jedan od najomraženijih beauty trendova devedesetih zasigurno su tanke obrve kojima se čudimo kad pogledamo neki stari album. Međutim, čini se da se tanke obrve vraćaju na velika vrata i da su spremne ponovno osvojiti beauty svijet.

U proteklih nekoliko godina obrve su postale jako važne u svijetu ljepote, a stručnjaci su složni da način na koji ih stiliziramo može promijeniti izgled našeg lica. Tako smo se u posljednjih nekoliko godina upoznale s brojnim tehnikama koje su zaludjele žene širom svijeta.

Što čupavije i deblje – to bolje, bio je moto proteklih nekoliko godina. Saloni su bili pretrpani zahtjevima za puder obrve, ombre brows, microblading, tattoo-obrve, japanske obrve i još mnogo njih.

Opsjednutost devedesetim

Devedesete godine prošlog stoljeća, izrazito su popularne u svakom aspektu našeg života, pa tako i u ljepoti. To je bilo drugačije vrijeme – ono koje je trendove stvaralo puno sporije, ali učinkovitije. Trendovi su onda trajali puno duže nego sada i to je glavni razlog zbog kojeg ih njegujemo i u sadašnjosti.

Postoji neka opsjednutost devedesetim godinama prošlog stoljeća, a to možemo vidjeti i na TikToku. Make-up, odjeća, šminka, devedesete su zaista popularne godine u modi i ljepoti. Još kad trendseterice poput Belle Hadid osvježe neki stari trend, on je osuđen na uspjeh, kaže stručnjak za obrve i estetiku Joey Healy.

PROČITAJTE  Ulje mrkve za sve tipove kože

Beauty 2023. bit će puno opuštenija, a prirodni look istaknut će se kao najpopularniji trend iz 90-tih. Bella Hadid, Alexa Demie i Kendall Jenner, već su odustale od debeljuškastih obrva i prigrlile omraženi stari trend, koji bismo mogle ponovno zavoljeti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime