Vježbe za savršenu “brazilsku zadnjicu”

Lijepo oblikovana zadnjica želja je baš svake žene. I dok mnoge slavne dame pribjegavaju estetskoj hirurgiji ne bi li postigle efekat savršene “brazilske zadnjice”, predstavljamo vam vježbe koje možete da ponavljate kod kuće tokom rutinskih poslova u domaćinstvu. Pristupačne su i zdrave, a dokazano je da imaju efekta u postizanju lijepo oblikovane zadnjice. Interval između treninga ne treba da bude kraći od 2 dana.

1 Zadnje opružanje kuka jedna je od najboljih vježbi za zadnjicu. Oslonite se na ruke i podižite svaku nogu 8-10 puta. Da biste se oslobodili celulita na butinama, možete da uradite dodatne oscilacije u stranu. Važno je samo da ne mašete nogama prebrzo.

2 Vjerovali ili ne mišiće zadnjice možete zategnuti i bez ustajanja iz kreveta. Lezite na leđa, podignite jednu nogu u vis, napregnite mišiće, podignite karlicu. Isto ponovite s drugom nogom. Ova vježba zateže i zadnji dio butine. Za optimalne rezultate potrebno je da uradite pet setova po 15 puta.

3 Važna vježba za dobru zadnjicu su čučnjevi. Pravilno se rade ovako: oslonite se o pod stopalima u širini ramena i sjednite kao na nevidljivoj stolici. Da sačuvate svoj položaj dok obavljate vježbu pomoći će vam glava, jer onda tijelo neće odstupati naprijed. Ponovite dva seta od 20 puta.

4 Iskorak: Uzmite u svaku ruku teg i držite ruke uz tijelo, sa ravnim leđima. Iskoraknite naprijed u stojećem položaju, dok koljeno druge noge treba da dodiruje pod.

5 Sjedite sa nogama ispruženim ispred sebe, držeći leđa ravna i ne oslanjajući se na ruke. U takvoj pozi “hodajte” na zadnjici pet koraka naprijed, a zatim nazad. Ponovite vježbu pet puta.

PROČITAJTE  Samo 5 minuta dnevno: Opustite se uz vođenu meditaciju