Vježbe uz koje će masne naslage s unutrašnje strane bedara postati prošlost

Mnogim ženama je unutrašnja strana bedara kritična zona, čak i onima koje vježbaju jer za taj dio tijela treba raditi ciljane vježbe. Donosimo vježbe uz koje ćete u najkraćem mogućem roku tonirati mišiće nogu i riješiti problem s viškom masnog tkiva.

Čučanj s prekriženim rukama

Ova vježba omogućuje jedinstveni trening za donji dio tijela, oblikuje stražnjicu i prepone iz svakog ugla.

Kako izvoditi vježbu: Stanite u stav s raširenim nogama, tako da budu šire od ramena, a ruke opusti sa strane. Čučnite što je više moguće na lijevu stranu, istovremeno okrećući desno stopalo prema gore i ispravljajući desnu nogu (desna noga ostaje u tom položaju, dok se torzo polako naginje prema naprijed radi ravnoteže). Ispružite ruke ispred sebe, iz ramena. Vratite se u početnu poziciju i napravi isto s druge strane – za jedno ponavljanje. Napravite po 2 do 4 seta od 8 do 12 ponavljanja.

Skakanje u križ (Criss Cross Jumping Jacks)

Ovaj pokret efektno utječe na mišiće s unutrašnje strane bedara, dok se istovremeno vježba i cijelo tijelo i povećava puls.

Kako izvoditi vježbu: Stanite sa skupljenim nogama i udahnite duboko. Kako izdišete, skačite s raširenim nogama, a ruke prekrižite iznad glave. Zatim skupite noge (u skoku) i prekrižite ih kao makazine – lijeva noga ispred desne, dok desna ide preko lijeve u visini prsa. Brzo ponavljaj vježbu, mijenjajući strane svaki put. Radite vježbu između 30 i 45 sekundi.

Vježba pomoću lopte

S ovom vježbom vam neće trebati puno vremena da oblikujete noge, a pogotovo unutrašnji dio bedara.

Kako izvoditi vježbu: Stanite malo dalje od stolice i držite se za nju uz pomoć desne ruke. Razmakni noge u širini bokova, a stopala drži ravno. Stavite malu mekanu loptu (ili jastuk slične veličine između prepona. S lijevom rukom na boku, podignite petu i balansirajte na jagodicama nožnih prstiju. Savijajte koljena i spustite se malo, kao da idete u čučanj. Stisnite preponama loptu, drži leđa uspravno i stegnite trbuh. Ponovite vježbu 30 puta.

PROČITAJTE  LeBron James ne odstupa od ova tri pravila prehrane