Više prištića, bol u želucu: Šta se događa s tijelom kada jedemo previše šećera

previše šećera rukom drži čokoladice

Ako ste u novoj godini odlučili zdravije s hraniti, prva stvar s kojom ćete vjerojatno krenuti jest smanjeni unos šećera. Kada jedemo previše šećera, to može negativno utjecati na zdravlje kože, probavnog sistema i metabolizma. To opet često dovodi do debljanja i neuravnotežene crijevne mikrobiote.

Dijetetičarka Trista Best i nutricionistica Lisa Richards podijelile su što se sve događa s tijelom kada jedemo previše šećera.

Više prištića

“Oslanjanje na slatku, prerađenu hranu kao glavni izvor prehrane može biti štetno za vaše zdravlje i uzrokovati brže starenje”, kaže Best.

To također može značiti više prištića i suhu kožu.

“Pokušajte graničiti ove namirnice u svojoj prehrani i oslanjati se na njih samo kada je to neophodno. Ne morate se potpuno odreći slatkog. Ali, dobro je integrirati više cjelovitih i hranjivih namirnica u prehranu, a slatko shvatiti kao povremenu poslasticu”, objasnila je.

Bol u trbuhu, debljanje, probavne smetnje,…

Ako patite od hronične nadutosti ili drugih probavnih smetnji, obratite pozornost na no što jedete.

“Takvi simptom često su posljedica jedenje previše slatke hrane ili rafiniranih ugljikohidrata, odnosno hrane lišene vlakana, esencijalnog nutrijenta za zdravu probavu”, tvrdi Richards.

Hrana bogata šećerom potiče prekomjerni rast candide. Uz to, bogata je sastojcima koji oštećuju crijeva i mogu izazvati upalu u cijelom tijelu.

“Što duže jedete dijetu bogatu šećerom, to više vaše tijelo postaje otpornije na inzulinske učinke snižavanja šećera u krvi. To će neizbježno dovesti do dijabetesa”, poručila je.

Stoga, nema sumnje da ćemo zamjenom slatke hrane i rafiniranih ugljikohidrata cjelovitom hranom primijetiti razliku.

PROČITAJTE  Koliko gaziranih pića djeca smiju piti na dan? Iznenadit ćete se

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime