Veliki povratak ‘izrepane‘ kose: Dokaz je nova frizura Belle Hadid

Nakon duge, gotovo neprikosnovene vladavine boba, loba, french boba i ostalih frizura koje podrazumijevaju ujednačenu dužinu kose, jesen 2020. donosi osvježenje: ponovno su u trendu slojevito ošišane frizure.

Mogli smo to naslutiti još na proljeće kad je Miley Cyrus napravila nešto što se do tad smatralo gotovo sramotom – ošišala se na ‘fudbalerku’ – no ko je mogao zamisliti da će slojevite frizure prigrliti i cure s malo ozbiljnijim smislom za modu od ekscentrične pjevačice.

Ideja slojevitosti od tada kao da je negdje skriveno evoluirala i sad nam je, dobrih šest mjeseci kasnije, stigla u raznolikosti stilova. Hvala Bogu, i mi kažemo.

Evo najzanimljivijih varijacija na temu pa birajte koji vam se sviđa i koji najbolje pristaje vašem licu i kosi.

1. Slojeviti bob

Evo dobre vijesti za sve kojima je dosadio bob. Osvježite ga slojevima. Dobit ćete na volumenu i skinuti zadnje preostale suncem isušene vrhove.


2. Kratki, još slojevitiji bob

Treba li vam ipak malo temeljitije šišanje ili ste se zaželjeli primjetnije promjene, izaberite još kraću verziju gornje frizure, a prednji dio dodatno skratite kako bi vam lijepo uokvirio lice.


3. Povratak u 00-te


Ovakve smo fizure svi nosili, s ekstenzijama ili bez njih. Ove sezone dolaze s neizostavnim ‘curtain’ šiškama ili bar s nečim na tragu njih. Posljednja (i najslavnija) koja se odlučila za ovakav stil je Bella Hadid, a kad je dobar Belli, što se više ima za prigovoriti?

PROČITAJTE  Koliko bi često trebalo da se šišate?


4. ‘Izrepano’

Frizura na tragu 70-ih i kultnog looka koji je, među ostalima, promovirala Farrah Fawcett, no cool pečat su mu dale rock zvijezde vraća nam se u nježnijoj izvedbi. Kao stvoren je za blago valovitu kosu.


5. Hello, Baby!

Sjećate se Baby iz Prljavog plesa i njene nestašne kovrdžave frizure koja je tako živcirala njenu uštogljenu, uvijek pomno počešljanu sestru? Ove se godine opet nosi sličan stil, samo ovog je puta – pogađate – slojevito ošišan. Savršena opcija za kovrdžavu kosu jer će slojevi otkriti svu raskoš uvojaka.