Uz ova 4 jednostavna koraka sačuvat ćete bronzanu boju dugo nakon ljetovanja

Nakon što ste posvetili sate sunčanju pored bazena ili uživanju na plaži, vjerujemo da želite očuvati bronzanu boju što je moguće duže.

Upravo zbog toga odlučili smo pronaći super korisne savjete i jednostavne korake kako bi vaša koža bila što duže sjajna.

Tuširanje hladnijom vodom

Vruće kupke mogu dehidrirati vašu kožu što dovodi do bržeg ljuštenja kože. Dakle, tuširajte se hladnijom vodom i pri tome koristite hidratantno ulje za tuširanje, a ne gel.

Hidratacija

Nakon odmora svaki dan biste trebali nagraditi svoje tijelo sa puterom za tijelo ili losionom. Također, održavanje hidratacije sa redovnim pijenjem vode je veoma bitno, a također će kožu učiniti mekanijom.

Izbjegavajte trakice, kreme i ostale proizvode za depilaciju

Proizvodi za depilaciju često u svom sastavu imaju voćnu, glikolnu i salicilnu kiselinu koje nadražuje kožu. Nekoliko se sedmica radije depilirajte brijačem, a obavezno poslije nanesite i neku hidratantnu kremu.

Jedite namirnice bogate beta-karotenom

Različite studije pokazale su da prehrana bogata beta-karotenima (vrsta crveno-narandžastog pigmenta) može osigurati sjaj osunčanoj koži i produžiti njegovo trajanje. Najbolji prirodni izvori su slatki krompir, kajsije, mango i posebno mrkva.

PROČITAJTE  Kakvu korist ima naš organizam od morske soli