Upoznajte shatush – to je nova tehnika farbanja kose!

Kao što je slučaj s modom, tako je i s trendovima u frizurama i bojama kose. Mijenjaju se iz sezone u sezonu. Međutim, ovaj put nas ne inspiriše šišanje ili određena boja, nego nova tehnika farbanja kose.

Sada su balayage, pramenovi, ombré i slične “varijante” suočeni s konkurencijom! Najnoviji trend je – shatush.


Evo zašto volimo ovaj novi trend

Slično balayageu, shatush daje kosi veću dimenziju i mekani izgled kroz svjetlije pramenove. Međutim, razlika je u tome što frizer u kosu stavlja pramenove tehnikom slobodne ruke, koja uglavnom ističe samo pramenove kose koje bi inače prirodno poljubilo sunce. Rezultat: kosa dobiva još mekši i prirodniji izgled. Osim toga, lako možete dopustiti da pramenovi izrastu u jesen ili zimu, a da ne riskirate primjetnu promjenu u kosi. Sjajno, zar ne?


Kome je namijenjen shatush?

Bez obzira da li je to plava, smeđa ili crvena kosa: tehnika nježnog farbanja kose prikladna je za sve koji žele “wow efekat” za svoju kosu, ali istovremeno vole prirodan izgled. Kako bi efekat bio savršen, nježni pramenovi uvijek bi trebalo da budu za nijansu svjetliji od prevladavajuće boje kose. Koja je to nijansa za vašu boju kose, trebalo bi da otkrijete u razgovoru s vaašim provjerenim frizerom.

Budući da nismo precizno opisali kako se izvodi ova “slobodna tehnika” farbanj, možete pogledati video. Slika govori više od riječi u ovom slučaju. Ofarbati se shatush tehnikom može cijela kosa ili pak samo dio uz lice!

PROČITAJTE  I kosa stari: Kako je njegovati da dugo ostane lijepa?