Umorni ste ili prezauzeti? Izbjegavanje intime može uništiti vezu

uništiti vezu žena sjedi na krevetu i drži se za glavu

Ako čekate savršene uvjete za seks, nikada ga nećete imati. Uvijek će biti trenutaka kada vam život stane na put da se dobro zabavite, ali ako učestalost seksa u vezi opada, vrijeme je za promjene. To vam može uništiti vezu.

Seks je navika. Potreban je trud kako bi stvari bile zabavne i živahne! Stručnjakinja za seks Tracey Cox za Daily Mail otkrila je kako ponovno pokrenuti stvari u spavaćoj sobi.

Previše ste zauzeti

Sedamdeset pet posto parova kaže da je nedostatak vremena najveći problem u njihovom seksualnom životu. Neka vam pređe u naviku da imate brzi seks kad god stignete. Šaljite jedno drugome seksi poruke, čitajte erotsku knjigu ili šaljite jedno drugome provokativne fotografije, sve kako biste bili u raspoloženju za seks kada dođete kući.

Imate menstruaciju

Nema potrebe izbjegavati seks tokom menstruacije. Mnoge žene u to vrijeme pronađu vrhunac svoje želje za seksom. Zapravo, tada ima više prednosti seksa. Orgazmi mogu ublažiti menstrualne grčeve jer uzrokuje kontrakciju i otpuštanje maternice. Također pokreću proizvodnju endorfina, kemikalija koje otupljuju bol i čine nas sretnijima.

Glavobolja

Postoje dokazi da se migrene i glavobolje mogu ublažiti seksom zbog endorfina, koji su prirodni lijek protiv bolova i orgazam pokreće njihovo oslobađanje. No, postoje i istraživanja koja sugeriraju da seks može još više pogoršati glavobolje – ili ih čak izazvati.

Ako vas redovno boli glava, isprobajte samozadovoljavanje da vidite može li seks i dalje biti ugodan. Možete to učiniti sami, bez pritiska da nastavite ako vam se odjednom čini kao previše napora. Je li dobro ispalo? Potrudite se s partnerom, pod uvjetom da ćete prestati ako to pogorša glavobolju.

PROČITAJTE  Pet stvari koje vam svakodnevno crpe energiju i stvaraju osjećaj umora

Upravo ste se posvađali

Nekima je potrebno vrijeme da se oporave od svađe, drugima je potrebno samo da imaju požudan seks. Naša tijela preplavljuju hormone poput adrenalina i testosterona kada se svađamo, zbog čega se sva osjetila osjećaju pojačanima i budnima.

Ako se osjećate uzbuđeno i nervozno čak i nakon što je svađa razriješena: nije iznenađujuće da vaš mozak sugerira seks kao način da natjerate neke sretne kemikalije da preplave vaš sustav i da vas ponovno umire.

Umorni ste

Ako ste u mogućnosti pronaći energiju da nazovete svoje prijatelje ili gledate Netflix, to nije valjan izgovor. Držite oči otvorene, a ne zatvorene i pojačajte stimulaciju. Stimulirajte dvije točke odjednom kako bi motivacija bila visoka.