Ulje origana dodajte u vodu. Pluća će vam biti zahvalna 

ulje origana
Naučnici su otkrili da je ulje origana jednako djelotvorno kao i antibiotici u sprečavanju rasta patogena (uzročnika bolesti

Pneumonija ili upala pluća može biti bakterijska, virusna ili gljivična. Antibiotici mogu liječiti većinu upala, no kod nekih vrsta ne djeluju. Postoje razne biljke koje možemo koristiti za poboljšanje zdravlja dišnog sistema, a ulje origana ima dokazano jako antimikrobno djelovanje. 

Isto tako, osobe mogu s vremenom postati otporne na antibiotike. Dakle, prije nego ih počnete koristiti, provjerite svoju osjetljivost na lijek. Preduga upotreba antibiotika može imati negativne nuspojave. Na primjer, antibiotici mogu oštetiti dobre crijevne bakterije i time oslabiti imunitet. 

Umjesto antibiotika 

Ulje origana se koristi u ljekovite svrhe već dugi niz godina. Bogato je željezom, kalcijem, omega 3 masnim kiselinama, vlaknima, manganom, vitaminom B i vitaminom K. Istraživanja pokazuju da eterično ulje ima jaka antibakterijska svojstva, jača imunitet, kosti i zdravlje srca. 

Naučnici su otkrili da je ulje jednako djelotvorno kao i antibiotici u sprečavanju rasta patogena (uzročnika bolesti). Utvrđeno je da origano ulje može spriječiti rast patogenih bakterija, čak i kada je razrijeđeno. 

Kako koristiti ulje origana

Obzirom na jačinu ovog ulja, uvijek ga uzimajte u razrijeđenom obliku. Dodajte tri kapi ulja u čašu vode i spriječite upalu pluća, prehladu i ojačajte imunološki sistem. 

Konzumirajte vodu s origanom pet puta sedmično. 

PROČITAJTE  Sve o uljima: Za šta je dobro maslinovo, a za šta ulje avokada?