Ulje mrkve za sve tipove kože

Nema sumnje da je mrkva zdrava, ali i svi njeni dijelovi poput korijena koji blagotvorno utiče na izgled kože. Organsko ulje, infuzirano mrkvom, poboljšava ten, hrani kožu i kosu, a to su i više nego dobri razlozi da se odlučite za potpuno prirodan proizvod bogat vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama.

Ulje mrkve zasićeno je beta-karotenom (provitamin A) i prvenstveno je poznato po pozitivnom učinku na kožu: malo ulja nanosite na lice i ravnomjerno ga rasporedite. Ulje osigurava glatkoću, sjaj i zdrav izgled zahvaljujući nježnoj narančastoj nijansi.

Uz svakodnevnu upotrebu – u svom čistom obliku ili kao dodatak kremi za njegu – kozmetolozi predviđaju izvrstan učinak, potvrđujući da je ulje mrkve za kožu poput ukusnog deserta. Hranjive, zaštitne, regenerirajuće i antioksidacijske sposobnosti mrkva ulja izvrsne su u njezi suhe i osjetljive kože. Treba ga dodati svakodnevnoj njezi u bilo koje doba. U hladnoj sezoni izliječit će iscrpljenu ili ispucalu kožu, a po vrućem vremenu će se nositi sa zadatkom balzama za usne.

Također se dobro nosi i sa zadatkom samotamnjenja – laganim, zlatnim, prirodnim nijansiranjem kože. Osim toga, ulje mrkve djeluje kao potpora prirodnom preplanulom tenu, pripremajući epidermu za izlaganje suncu, produžavajući učinak sunčanja i štiti kožu. Može se uzimati oralno kao dodatak prehrani ili primijeniti na tijelo neposredno prije odlaska na plažu.

PROČITAJTE  Kako kod kuće napraviti savršenu pedikuru