Trik Jelene Đoković za podmlađivanje bez botoksa postao je hit

podmlađivanje bez botoksa jelena đoković
Jelena Djokovic watches her husband in action during day seven of the Barclays ATP World Tour Finals at The O2, London.,Image: 306229304, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT Editorial use only, No commercial use without prior permission, Model Release: no, Credit line: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Jelena Đoković je između ostalog poznata i po tome što u njezi kože koristi prirodne preparate zbog čega joj je koža prozračna i bez bora.Nije pobornik filera i botoksa, a svojevremeno je otkrila i jedan trik koji pomaže da joj koža uvijek izgleda zategnuto i njegovano.Prošle godine je na društvenim mrežama podijelila post u kojem predlaže jogu za lice. To je njeno podmlađivanje bez botoksa.

Pomoću tih vježbi tonus kože se dodatno poboljšava, plus ova vrsta vježbi je besplatna i možete ih raditi kod kuće.

Šta je ustvari joga za lice?

Na vašem licu ima 57 mišića koji tokom cijelog života ostaju uglavnom neaktivni i nećete naći nikakvu opremu u teretani koja bi vam pomogla da ojačate ili tonirate bilo koji od njih.

Ako ste revnosni u vježbanju svog tijela, možete li da uradite istu stvar i za mišiće lica? Mnogi stručnjaci kažu da je to apsolutno moguće, sve dok ostanete dosljedni i posvećeni praksi joge za lice.

Kao posljedicu neaktivnih mišića lica dobijamo opuštenu kožu, pojavljuju nam se vrećice ispod očiju, podbradak, opuštene obraze i kapke i oslabljen tonus.

Mnogi ljudi zadržavaju napetost na svojim licima i joga lica može pomoći u ublažavanju te napetosti, navela je fizioterapeutkinja Sandra Gail Freina.

Ono što mišiće lica razlikuje od mišića tijela jeste to da su kraći i tanji, što im omogućava da vrlo brzo reaguju na vježbe, što govori da ih vrlo brzo možemo ojačati.

Mišićno tkivo

Vježbanjem jačamo mišić, tonus, stimulišemo mišićno tkivo na obnovu, čime podstičemo zategnutost i elastičnost kože.

Ono što je važno za vježbanje jeste kontinuitet, kao i kada oblikujemo tijelo.

PROČITAJTE  Vitamin B5: Pantotenska kiselina za vašu kožu i kosu

Činjenica je da nekoliko dana vježbanja ne može da donese bitne rezultate, već samo promjene koje se naziru.

Zato je potrebno da vježbanje uvrstite u svakodnevnu rutinu i da istrajete u namjeri da vam lice sija i zrači svježinom.

Postoji nekoliko naučnih studija koje su se bavile ovom temom i koje su došle do zaključka da joga za lice od samo pola sata dnevno može da dovede do poboljšanja u izgledu i tonusu kože.