Tri iznenađujuće prednosti jedenja kiselog vrhnja

Kiselo vrhnje može se koristiti kao dodatak mnogim jelima. Odlično se slaže uz pečeni krompir, tacose i juhe, kojima daje kremastu teksturu i popravlja okus. Također može biti osnova za ukusne umake.

Bez obzira na razloge zbog kojih kupujete kiselo vrhnje, trebali biste znati šta se događa s vašim tijelom kada pojedete kašiku ili dvije ovog proizvoda. Dijetetičarka Lauren Manaker za Eat This otkrila je neke iznenađujuće nuspojave jedenja kiselog vrhnja.

Možda ćete popraviti zdravlje srca

Vjerojatno nikada ne biste zdravlje srca povezali s kiselim vrhnjem. Ali Manaker kaže da podaci pokazuju da konzumacija mliječne masti može biti povezana s manjim rizikom od srčanih bolesti.

Možda ćete biti sitiji

Već i mala porcija kiselog vrhnja može vas brže zasititi. Budući da je kiselo vrhnje izvor mliječne masti, uključivanje vrhnja u jelo može vam pomoći da se brže osjetite sitima. Ako pazite na unos kalorija ili masti, možete odabrati kiselo vrhnje sa smanjenim udjelom masnoće.

Možda ćete poboljšati zdravlje crijeva

Prema Manaker, neke vrste kiselog vrhnja sadrže dodane žive kulture, što može pomoći u održavanju zdravlja crijeva. Pronađite opcije na kojima je istaknuto da sadrže probiotike.

I na kraju, kiselo vrhnje može biti problem za one koji ne podnose mliječne proizvode. Ako imate poteškoća s probavljanjem mliječne hrane, jedenje kiselog vrhnja može uzrokovati trbušne tegobe.

PROČITAJTE  4 načina da iskoristite so iz kuhinje u svrhu ljepote, a ne uključuje kuhanje