Trebate li zaista dnevnu i noćnu kremu

Od krema za lice koje koristimo očekujemo doista puno – da hidriraju našu kožu, posvjetljuju je, matiraju, učvršćuju kožu, daju sjaj i lista se nastavlja, ali još uvijek mnogi pružaju otpor kremama za dan i noć.

Mišljenja su podijeljena. Postoje oni koji tvrde da je korištenje iste kreme za dan i noć savršeno rješenje za uštedu i oni koji upozoravaju da je riječ o potpuno drukčijim sastojcima koji daju drukčije beneficije našoj koži, piše ljepotaizdravlje.hr.

Istina je takva da dobra dnevna krema sadrži zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka te kožu štiti od utjecaja onečišćujućih tvari iz okoliša, sadrži antioksidanse, čuva lipide i može se upotrijebiti i kao podloga za make-up. S druge strane, krema koja se na kožu lica nanosi noću omogućuje regeneraciju kože i “popravlja” štetu nastalu tijekom dnevnoga izlaganja onečišćujućim tvarima iz okoliša.

S obzirom na to da je noćna krema bogatije teksture od dnevne u većini slučajeva, u nekima čak ima i anti age učinak, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora, njena je tekstura preteška za dan.

Koža se tokom noći oporavlja i potrebna joj je jača, dodatna njega za razliku od one tokom dana. Cijelo tijelo drugačije funkcionira tokom dana i noći, pa ne čudi i da koža, kao naš najveći organ, ima različite funkcije danju i noću.

Danju ulaže više energije na zaštitu od stresa i drugih štetnih čimbenika zbog čega dnevna krema povećava elastičnost i otpornost kože.

PROČITAJTE  Savjeti za jake nokte i nakon skidanja nadogradnje