Tortilje napunite mljevenom junetinom, grahom i kukuruzom: Obavezno probajte

Osim u tortiljama, umak možete poslužiti i uz rižu, pire krompir ili drugi prilog po želji.

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine

400 g kuhanog graha

300 g kukuruza

2 luka

3 čehne bijelog luka

1 čili papričica ili čili u prahu

1 kašikica kumina

1 kašikica koncentrata rajčice

temeljac

tortilje

avokado

mladi luk

limunov sok

so i biber

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno, pržite ga na ulju, a kad povene, dodajte protisnuti bijeli luk. Odmah nakon toga dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte koncentrat paradajza, kumin i čili pa kuhajte još nekoliko minuta. Začinite so i biber. Dodajte malo temeljca, tek toliko da prekrije sastojke, i pirjajte desetak minuta, a zatim dodajte skuhani grah i kukuruz. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Dobivenim umakom punite tortilje i poslužite s avokadom koji ste usitnili vilicom, poprskali limunovim sokom, začinili so i biberom te dodali sjeckani mladi luk.

PROČITAJTE  Hladan tuš jača imunitet. Kažu da je toliko zdravo da se isplati malo pretrpjeti