Osim u tortiljama, umak možete poslužiti i uz rižu, pire krompir ili drugi prilog po želji.
Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
400 g kuhanog graha
300 g kukuruza
2 luka
3 čehne bijelog luka
1 čili papričica ili čili u prahu
1 kašikica kumina
1 kašikica koncentrata rajčice
temeljac
tortilje
avokado
mladi luk
limunov sok
so i biber
Priprema:
Luk nasjeckajte na sitno, pržite ga na ulju, a kad povene, dodajte protisnuti bijeli luk. Odmah nakon toga dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte koncentrat paradajza, kumin i čili pa kuhajte još nekoliko minuta. Začinite so i biber. Dodajte malo temeljca, tek toliko da prekrije sastojke, i pirjajte desetak minuta, a zatim dodajte skuhani grah i kukuruz. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Dobivenim umakom punite tortilje i poslužite s avokadom koji ste usitnili vilicom, poprskali limunovim sokom, začinili so i biberom te dodali sjeckani mladi luk.