Sve što ste pojeli jučer bilo je nezdravo? Ove namirnice će popraviti štetu

Brza hrana

Nadutost, usporena probava te druge probavne tegobe javljaju se kao posljedica loše prehrane, no druge namirnice mogu sanirati nastalu štetu.

Ubrzan način života zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke tjeraju nas na pribjegavanje brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor, no healthdigezt.com navodi kako s nekoliko ključnih namirnica možemo poništiti djelovanje onih nezdravih. 

CHIA SJEMENKE

Sa samo dvije kašičice chia sjemenki, svom ćete organizmu pružiti dovoljno vlakana koja će utjecati na probavu, a zbog antioksidansa koje sadrže, chia sjemenkama riješit ćete se toksina iz tijela.

SUPA U KOJOJ SE KUHALO MESO

Bilo da ste kuhali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, tijelu će trenutno pružiti potrebne nutrijente.

SOK OD ALOE VERE

Sok od aloe vere odličan je za čišćenje crijeva, a umanjuje i upale te štiti crijeva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crijevima te na taj način pomaže prilikom probave.

ČAJ OD MASLAČKA

Ispijanjem čaja od maslačka eliminirat ćete nadutost i nakupljanje vode u tijelu, a pripremanjem čaja od korijena maslačka očuvat ćete zdravlje trbuha, ali i potaknuti tijelo na mršavljenje.

ORASI

Konzumacijom oraha riješit ćete se problema povezanih s osjetljivim želucem, ali i nadutosti.

PROČITAJTE  Razlozi zašto je dobro jesti ljubičaste namirnice