Svaka žena u svom ljubavnom životu trebala bi upoznati ova četiri iskustva u krevetu…

Bilo koji tip orgazma je fantastičan, i nema ništa lošeg u tome da se držite provjerene formule za njegovo postizanje. No, promjene, kako u životu, tako i u seksu, trebamo ipak prigrliti.

VIŠESTRUKI ORGAZMI

Nekim ženama su potrebne godine da uopće, tokom seksa, dožive orgazam, a sama pomisao na nekoliko njih je već naučna fantastika… Probajte stiskati mišiće zdjelice, što će održati visok nivo protoka krvi, osjetljivost područja te olakšati put prema drugom orgazmu. Ključ za postizanje i ‘samo’ jednog orgazma je predigra. Neka vas partner dovede do prvog klitoralnog orgazma koristeći prste, usta, a može i vibrator. Odmah nakon toga trebao bi nastaviti dražiti vaš klitoris, ali sporijim pokretima otprilike 30 sekundi, a onda bi vas trebao nastaviti stimulirati u uobičajenom ritmu kako biste ponovo došli do vrhunca.

Ako ste nakon prvog orgazma previše osjetljivi, recite partneru da vam nastavi milovati klitoris, ali preko zaštite, recimo preko nježnog donjeg rublja, ili da se fokusira na vaše bradavice.

VAGINALNI ORGAZAM

Još se vode rasprave o tome postoji li G-točka ili ne, no 30 posto žena tvrdi da mogu doživjeti seksualni vrhunac stimulacijom te famozne erogene zone samo penetracijom. Prvo, locirajte svoju vruću zonu. Priuštite si solo večer i istražujte prednji zid vagine prstom sve dok ne naiđete na područje koje je namreška – no i spužvaste teksture. Dodirujete li tu tačku izravno, trebali biste osjećati ugodu i uzbuđenje.

Kasnije, tokom spolnog odnosa navedite partnera da se usmjeri na vašu G-tačku. Ležite na boku licem prema licu, a noge neka vam budu udobno isprepletene – zamislite dva para križanih škara. Kad partner penetrira, neka penisom trlja prednju stijenku vaše vagine.

PROČITAJTE  Najvažnija "sitnica" za brak koju rade dobri muževi (i žene)

Postizanje vaginalnog orgazma vjerovatnije je što spolni odnos duže traje, barem prema studiji objavljenoj u publikaciji The Journal of Sexual Medicine. Cilj bi bio postići seksualni odnos od 15 minuta, što nije uvijek lako. Kako biste održali uzbuđenje na željenom nivou, često mijenjajte seksualnu pozu.

MJEŠOVITI ORGAZAM

Stručnjaci kažu da je kombinirani klitoralno-vaginalni orgazam najmoćnije veliko finale koje može biti dvostruko jače i intenzivnije od svakog od njih posebno.

Poza u kojoj je žena gore popularna je s razlogom – savršena je upravo za dvostruki vrhunac. Ali isto tako možete pokušati sjediti u partnerovom krilu, no okrenite mu leđa (on vam tada može stimulirati klitoris, dok vi kontrolirate penetraciju). Ili, neka vaš partner bude gore, ali tako da su vam kukovi poravnati. Malo podignite zdjelicu ukoso tako da baza njegova penisa trlja vaš klitoris, a ostali dio uda je u vama.

Kombinirani orgazam je lakše doživjeti  ako je žena jako uzbuđena prije spolnog odnosa. Stoga, posvetite se predigri – puno ljubljenja, diranja i masiranja po cijelom tijelu – vašem i njegovom – a ako osjetite da vam volja slabi tijekom penetracije, vratite se petingu.

KLITORALNI ORGAZAM

Znate da je vaša vanjska tačka ugode visoko osjetljiva zahvaljujući završecima čak 8.000 živaca. I ako ste poput većine žena, upravo to je područje čija vas stimulacija može raspametiti.

Neka partner prstima radi velike krugove po vašoj intimnoj zoni koji uključuju velike i male usne i područje iznad klitorisa. On to može činiti u predigri, ali i tokom odnosa u ‘psećoj’ ili sličnoj pozi odozada.

Što jasnije izražavate svoje želje što se tiče brzine, intenziteta i načina pritiskanja klitorisa i okolnog područja, to će i rezultati biti bolji. Ako vam je do dodatnog igranja i više doze sladostrasti, neka vas partner stimulira vibratorom koji se stavlja na prst.

PROČITAJTE  Svi imamo mane: Kako da prihvatimo partnerove slabosti?