Super trikovi pomoću kojih ćete spriječiti da vas nažuljaju nove cipele ili sandale – probajte ih!

Baby puder, vazelin ili dezodorans u gelu napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva. Još jedan zanimljiv trik za proširiti uske cipele napravljene od kože, antilopa, ali i umjetnih materijala svatko od nas ima u svojoj kuhinji.

Radi se o krompiru. Veče prije ogulite krumpir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Kako navodi 24 sata, da biste znali jesu li štikle udobne, već u trgovini možete procijeniti mjereći udaljenost između đona i pete. Ta udaljenost ne smije biti manja od 7,5 centimetara. Takva udaljenost garantira udobne cipele u kojima ćete izdržati cijelu noć bez obzira na visinu potpetice.

Spriječite klizanje uz brusni papir

Istrljajte potplate novih cipela brusnim papirom kako bi postali grublji i neravni. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

Zalijepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi živac koji u uskim cipelama boli. Kako biste to spriječili, selotepom ili zavojem zalijepite treći i četvrti nožni prst. Prvim se smatra palac.

Nove cipele rastegnite ledom

Napunite vrećice za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda sledi, ona širi svoj obim pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele s vrećicama u zamrzivaču preko noći.

Fen za kosu

Nove, preuske cipele zagrijte fenom za kosu. Pazite da ne pretjerate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smjerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savinete toliko jako da ostanu u tom položaju.

Obujte vunene čarape

Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele te hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane ugodna za nošenje.

PROČITAJTE  Odmah prestanite primjenjivati ove savjete za mršavljenje

Protiv žuljeva dezodoransom

Prozirnim dezodoransom u gelu premažite mjesta na nozi gdje dobivate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će spriječiti žuljeve.

Flaster na remenčiće

Urezuju li se remenčići od sandala u kožu zalijepite na njih s unutrašnje strane deblji, mekani flaster na rezanje. Izrežite ga u željenoj širini te ga zalijepite gdje se urezuje u kožu.