Stručnjaci izračunali: Evo koliko kilograma treba da imate za svoju visinu

Ako su vam nane i bake oduvijek govorile da je sasvim OK da na visinu od 160 centimetara imate 65 kilograma, imamo loše vijesti – doktori se ne slažu.

Taj “šlauf” nije samo estetski problem, već može i ozbiljno da vam ugrozi zdravlje, ali isto važi i za neuhranjenost i manjak kilograma.

Zato pogledajte koliko kilograma zaista je potrebno da imate u odnosu na vašu visinu.

Ilustracija - undefined

Postoji više načina za određivanje idealne tjelesne težine, od kojih je BMI (indeks tjelesne mase) vjerovatno najpopularniji. Međutim, stručnjaci upozoravaju da ni jedan vid nije univerzalan i jednostavno ne važi za sve – jer je svaka soba drugačije građena,

Ne, moramo odmah da vas razočaramo, to ne znači da možete da 20 kilograma viška pravdate “teškim kostima”, ali isto tako niko ne može da porekne da visina nije jedina stvar koja određuje koja je težina idealna za vas.

Naime, vjerovatno ste i sami upućeni u to da postoje djevojke koje imaju prirodno sitnije karakteristike (uske kukove, manja ramena, manje grudi) i one koje su jednostavno drugačije građene (na primjer, djevojke koje su od djetinjstva trenirale plivanje najčešće imaju šira ramena).

PROČITAJTE  Konzumiranje ovih namirnica šteti zdravlju vaših bubrega