Što ženu prema mišljenju muškaraca čini lošom ljubavnicom?

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu – o tome bi se dalo raspravljati, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično – i obrnuto. Seks bi trebao biti nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na višu razinu intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osjećaja ili sebično zadovoljavanje vlastitih potreba.

Muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći niti njoj, niti nekome drugome, da je ona loša u krevetu. No, oni koji to znaju govoriti, tada vjerojatno uz seks vežu neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korištenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda… Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neugodno skinuti se pred partnerom ili voditi ljubav s upaljenim svjetlima. To samo pokazuje da smatraju kako nisu dovoljno lijepe i savršene, i toga se srame. To pak vodi niskom samopoštovanju, sramežljivosti i tome da se zapravo u krevetu ne mogu opustiti.

Nitko nije savršen! Takav čovjek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebali biti svjesni i prihvaćati, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voljet će i sve njezine mane. Zato, opusti se i dopusti svojem partneru da upozna tvoje tijelo do najsitnijih detalja. Skupi hrabrosti i odjeni seksepilan komad donjeg rublja. Osjećat ćeš se samouvjerenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavati svoje partnere ili ih ucjenjivati time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može završiti dobro. 

PROČITAJTE  Zabavna matematika: Kada stiže prava ljubav?

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa riječ bi trebale biti stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazuješ nekome da ga iskreno voliš upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da moraš posve zapostaviti svoj izgled. Normalno da se nećeš svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bila privlačnija, jer on te voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

Također, nemoj si dozvoliti da po kući stalno hodaš, na primjer, prljave i raščupane kose, u poderanoj trenirci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako si to dopustiš, ne samo da ćeš izgledati sve lošije, već ćeš se tako i osjećati, samopouzdanje će ti padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali što im smeta kod žena, kada je seks u pitanju: Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga. Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o vlastitom tijelu i što joj se sviđa. Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reagira i kada ne mogu dobiti povratnu informaciju je li nešto dobro ili nije.  Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tijekom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti. Nije nimalo ugodno kada vas uspoređuje s bivšim dečkom. Meni osobno ne smeta što je prije mene imala druge, ali ne želim o tome razmišljati. Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tijekom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže.

PROČITAJTE  Tipovi žena za kojima muškarci gube glavu: Otkrij da li si među njima