Šta sve radimo pogrešno kada peremo zube? Pod ovim uglom treba da držimo četkicu

Pranje zuba je dnevna rutina koju smo toliko puta uradili, da zaboravimo da sebi postavimo pitanje da li znamo sva pravila.

Ispostavilo se da ipak pravimo dosta grešaka kada peremo zube.

Pravilno pranje zuba
Prvo pitanje koja se postavlja je da li zube da peremo prije ili poslije doručka?

“Pranje zuba oslobađa ih od naslaga i bakterija. Ako konzumirate kiselu hranu i piće, kao što su tost, kafai citrusi, trebalo bi da izbjegavate pranje zuba najmanje 30 minuta nakon jela. Kad perete zube odmah ujutro ubrzavate proizvodnju pljuvačke koja pomaže hrani da se razgradi i tako ubija štetne bakterije u ustima”, objašnjava stomatolog Rona Eskander, prenosi The Sun.

Način držanja četkice veoma je važan za pravilno održavanje zdravlje zuba. Stomatolog ističe da ona treba da se drži po uglom od 45 stepeni, tako da je pola četkice prislonjeno na desni, a pola na zub, dok dlačice četkice treba uvijek da budu okrenute prema desnima.

Pritisak
Mnogi misle da će ukoliko više pritiskaju četkicu bolje da operu zube. Međutim, tajna nije u ovome, nego je baš suprotno. Prejako četkanje može da ošteti zube.

Četkanje jezika
Četkanje jezika mnogi zanemaruju ili to rade pogrešno. Stomatolog kaže da za loš jutarnji dah može da bude odgovoran i jezik, pa bi zato svaki put kada perete zube trebalo da očistite i jezi, pokretima naprijed-nazad.

PROČITAJTE  Šest čudnih znakova da vašem organizmu nedostaje željeza