Smijanje tokom vođenja ljubavi nije uvijek katastrofa, nekad je poželjno. A evo i zašto

Sasvim je normalno da ponekad tokom vođenja ljubavi osjetite nesigurnost koja vas sprečava da nastavite da uživate u intimnom odnosu sa svojim partnerom. To može biti zbog toga što vam se ne sviđa kako izgledate, ili ste možda napravili neki smotani pokret, a dešavaju se i situacije kada iz nekog razloga niste u stanju da se dovoljno uzbudite, ali i one kada prerano doživite vrhunac.

Sve su to neprijatni momenti koji mogu da vam upropaste raspoloženje i onemoguće vam da nastavite da uživate u seksualnom odnosu sa vašim partnerom. Da li to znači da treba da odustanete, zaustavite odnos i, u najgorem slučaju, očajni izađete iz sobe? Pa, ne nužno.

Psiholozi predlažu da probate da se oraspoložite i dignete sebi samopouzdanje uz pomoć humora. Na primjer, ako se tokom predigre na trenutak osjećate neprijatno i ne znate kako da se opustite, napravite na brzinu šalu, makar i na svoj račun, i već to će vas donekle oraspoložiti. To će takođe spustiti tenziju između vas i vašeg partnera i omogućiti vam da se znatno opušteniji upustite u dalje istraživanje seksualnog užitka.

Ako vam pak ni humor ne pomogne da se relaksirate u krevetu i dovoljno uzbudite za nastavak seksualnog odnosa, ne očajavajte. Komunikacija koju ste ostvarili sa svojim partnerom u ovakvim trenucima će vas dodatno približiti i pomoći vam da sljedeći put budete manje nesigurni u postelji sa vašim dragim/om.

Zapamtite, šta god da vam se desi tokom seksualnog odnosa, ne osjećajte sramotu zbog toga, jer sigurno niste ni prva ni posljednja osoba koja je imala takvo iskustvo.

PROČITAJTE  Žene trebaju više sna nego muškarci jer više koriste mozak