Sastojci:
3 jaja
200 g šećera
275 g višenamjenskog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g omekšalog maslaca
110 g jogurta
1 velika narandža, organski uzgoj, oprana i narezana na manje komade, bez micanja korice (očistite sjemenke)
Glazura:
sok od jedne narandže
100 g šećera
Priprema:
Okruglu posudu za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje.
Šećer i jaja stavite u veliku posudu i miksajte dok se sve dobro ne poveže
Polagano ovoj mješavini dodajte prašak za pecivo i brašno. Kad se sve poveže, dodajte jogurt.
Cijelu narandžu stavite u multipraktik dok se skroz ne usitni.
Dodajte narandžu kolaču i pomiješajte zajedno s maslacem.
Pecite oko 50 minuta u rerni zagrijanoj na 175 stepeni, a prije posluživanja ostavite da se hladi 15 minuta.
Priprema glazure:
Otopite šećer na tavi u soku od narandže i pustite da se kuha nekoliko minuta dok ne poprimi konzistenciju sirupa. Premažite kolač.