Sicilijanski kolač od narandže: Ukusan i jednostavan je za pripremu

Sastojci:

3 jaja

200 g šećera

275 g višenamjenskog brašna

2 kašičice praška za pecivo

100 g omekšalog maslaca

110 g jogurta

1 velika narandža, organski uzgoj, oprana i narezana na manje komade, bez micanja korice (očistite sjemenke)

Glazura:

sok od jedne narandže

100 g šećera

Priprema:

Okruglu posudu za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje.

Šećer i jaja stavite u veliku posudu i miksajte dok se sve dobro ne poveže

Polagano ovoj mješavini dodajte prašak za pecivo i brašno. Kad se sve poveže, dodajte jogurt.

Cijelu narandžu stavite u multipraktik dok se skroz ne usitni.

Dodajte narandžu kolaču i pomiješajte zajedno s maslacem.

Pecite oko 50 minuta u rerni zagrijanoj na 175 stepeni, a prije posluživanja ostavite da se hladi 15 minuta.

Priprema glazure:

Otopite šećer na tavi u soku od narandže i pustite da se kuha nekoliko minuta dok ne poprimi konzistenciju sirupa. Premažite kolač.

PROČITAJTE  Čisti krv, jača imunitet, krvne žile i rad srca: Ovaj čudesni napitak svi moraju imati jer liječi sto bolesti