Sedam stvari koje čine razliku između dobrog i odličnog vođenja ljubavi

Muškarci kažu da postoji sedam stvari koje dijele dobar i odličan seks. Otkrivamo koje su, čisto da znate, za svaki slučaj.

Istraživanje – Ovo se neće dogoditi za vrijeme svakog seksa, ali svaki put kada s partnerom isprobate nešto novo, začinili ste svoj seksualni život.

Hemija – Zvuči kao kliše, ali ovo zaista jeste jedan od najvažnijih aspekata odličnog seksa. Seks bez hemije je kao da jedete samo hljeb za ručak: zadovoljit ćete želju za hranom, ali ne dobijate pretjerano zadovoljstvo.

Nezamaranje nebitnim stvarima – Bit će neprijatno samo ako dozvolite da tako bude. Iako najintimniji ljudski odnos može potencijalno da iznjedri neugodne situacije kao što su neprijatni zvuci tijela i čudne tjelesne izlučevine, ipak je riječ o osobi s kojom ste intimni, stoga nije neugodno.

Partner koji vas uzbuđuje – Ne, to nije isto kao zgodan partner. No, potrebno je ipak i to. Nekada je jednostavno dobar osjećaj biti s nekim ko vas opasno fizički privlači, iako nemate pretjerano jednake životne želje i stavove.

Predigra – Za mnoge je predigra važnija od samog seksa. Plus, što duže traje, to je i seks bolji.

Prirodna komunikacija – Tek ste se sreli ili upražnjavate seks već godinama – razumijevanje onoga što druga osoba želi apsolutno je neophodno. Dolazi prirodno, ili imate to u sebi ili nemate.

Sirova požuda – Ovo je ona vrsta seksa koja je skoro pa i filmska. Kada bi vam neko uletio u sobu za vrijeme takvog seksa, vjerovatno bi pomislio kako zapravo ne zna ništa o seksu.

Užitak partnera – Uvijek možete da osjetite kada vaš partner nije skroz “u činu”. Ako se ponaša kao da od seksa ne dobija apsolutno ništa, vama raspoloženje automatski pada. Ako ste oboje entuzijastični i želite da vidite partnera zadovoljenog, čak i tehnika i iskustvo postaju manje važni.

PROČITAJTE  Stručnjaci tvrde da postoje poze u vođenju ljubavi koje sagorijevaju više kalorija od treninga