Sedam boja lakova za nokte kojima ćete “sakriti” vaše godine….

Da su ruke jedino mjerilo za procjenjivanje nečije dobi, vrlo vjerovatno bi nam drugi često davali više godina nego što ih imamo. To je zato što su ruke obično dio tijela koji prvi pokazuje znakove starenja.

I dok je tamnim mrljama, borama i dosadnim venama teže stati na kraj, postoji trik pomoću kojeg možemo pomladiti naše ruke, a to je pametan odabir nijanse laka za nokte.

Određene boje skreću dodatnu pažnju na znakove starenja i čine ih uočljivijima, ali postoje i boje koje čine suprotno i odvraćaju pažnju s tih znakova:

#1 Narandžasta

Jedna od najuniverzalnijih boja laka za nokte koja odgovara svim tonovima kože je narandžasta. Noktima daje svijetliji, svjež izgled i ne odvlači pažnju na bilo kakve vidljive znakove starenja.

#2 Ružičasta

Kada želite da zahvaljujući laku za nokte vaše ruke izgledaju mlađe, isprobajte vedrije boje. Ružičasta boja, na primjer, rukama pruža mladenačku perspektivu.

#3 Mint

Dok, na primjer, klasične plave lakove za nokte u ovoj situaciji treba izbjegavati, jer skreću veću pažnju na vene, mint zelena je sjajna opcija. Dovoljno je svijetla da noktima da dozu mladenačke privlačnosti, a super je izbor za one koji žele nešto manje intenzivno od narandžaste i ružičaste.

#4 Providno ružičasta

Još jedna mladenačka, a istovremeno umjerena nijasna je providno ružičasta s kojom nokti izgledaju neutralno i svježe i ne privlače nikakvu nepotrebnu pažnju na ruke.

#5 Bijela

Bijeli lak za nokte je neutralan, a istovremeno ima faktor svjetline koji prstima i rukama može dati mladolikiji izgled. Takođe, dovoljno je zanimljiv da skrene pažnju s ruku na vaše lakirane nokte.

#6 Koralna narandžasta

Ova boja, vrlo kratko, rukama i prstima daje dozu mladenačke privlačnosti.

PROČITAJTE  Opadanje kose: Kada je bezazleno, a kada razlog za brigu

#7 Crvena na bazi narandžaste

Crveno-narandžasta nijansa laka za nokte takođe rukama osigurava mladenačku privlačnost i slaže se sa svim tonovima kože što joj je veliki plus.