Savjeti za jake nokte i nakon skidanja nadogradnje

Poznato je da su nokti dosta slabiji nakon skidanja nadogradnje. Ovo je posebno slučaj kada duži vremenski period na svojim noktima imate tipse ili samo gel. Nokti jednostavno dosta oslabe, čak i ako su dosta izrasli jer ih je gel do trenutka skidanja činio čvršćim i bio neka vrsta zaštite.

Ako ste se odlučili na ovaj korak, a voljeli biste da vam nokti i dalje ostanu dugi bez pucanja, pročitajte sljedeće savjete koji će vam u tome i pomoći…

Skraćujte nokte

Iako vam nokti izgledaju prelijepo i ne možete da povjerujete da su vam toliko izrasli, morate ih skratiti jer će vrlo lako pući. Generalno su sami po sebi dugi nokti skloni pucanju, pa se držite kraće varijante prvih mjesec dana dok se ne oporave makar malo.

Turpijanje

Iako je nokatna ploča praktično uništena zbog ljepila i gela, pokušajte da samo mali dio isturpijate – oko ivica i uglova. Tako ćete uklonite sve nesavršenosti koje bi vam pravile probleme. Isto tako ćete spriječiti i dalje krzanje i ljuštenje prvog sloja nokta.

Hidratacija na prvom mjestu

Kao što hidratantna krema hrani oštećenu kožu na rukama, isto tako ima uticaj i na nokte. Možete koristiti običnu kremu za ruke, ali se ipak preporučuje korištenje posebnih proizvoda koji su namijenjeni za nokte. Pored kreme treba uvrstiti i ulje u njegu, koja će pomoći kutikuli nokta da ozdravi i generalno ubrzati rast noktiju.

Usporite sa lakovima

Nemojte odmah nanositi klasične lakove u boji (znamo da ste željni promjene), jer ćete samo usporiti rast i jačanje noktiju. Pustite noktima da se odmore, a u međuvremenu možete nanositi lakove za jačanje i njegu noktiju.

Kutikula

Nemojte sjeći kožicu u korijenu nokta iako vas nervira. Ona je tu da zaštiti nokat od spoljnih uticaja, pa čak i prljavštine i bakterija. Možete je uvući uz pomoć posebne spravice koja ih neće otkinuti, ali se to ipak preporučuje nakon mesec dana, kada nokti malo ojačaju.

PROČITAJTE  Riješite se peruti bez hemije