Savjeti vizažista: Kako do savršenog mačkastog make-upa?

Jedan od make-up stilova koji je popularan godinama te paše svim oblicima očiju, zapravo je vrlo jednostavan, no za njega su potrebni mekani tuš za oči i mirna ruka.

“Odaberite tuš za oči koji ima mekani vrh, kako biste lakše definirali liniju. Dobar izbor su i tuševi u teglici, koje ćete lako aplicirati tankim make-up kistom”, savjetuje vizažistica Katie Jane Hughes.

Tuševi kojima je lako postići mačkasti look dolaze u obliku olovaka s vrhom poput kista, no bitno je regulirati pritisak tijekom nanošenja.

“Za bolju kontrolu linije, stavite prvo tačkicu u visini linije na kojoj vam završavaju vanjske trepavice, kako bi se vizualno linija stopila s njima. Možete liniju i produžiti, u svakom će slučaju “izvući” oko”,  savjetuje stručnjakinja.

Jedna od najčešćih grešaka je pretjerano izvijanje linije na vanjskom djelu oka. Treba biti lagano izvučena van, a ne previše zavinuta, kako bi izgled oka bio skladan”, tumači Hughes.


Praktično je i prije samog tuša lagano iscrtati cat-eye uz pomoć olovke, koju je lakše obrisati nego tuš. Trag olovkom može biti blijed te ćete je nakon toga, kad ste zadovoljni izgledom, iscrtati tušem ili kistom.

“Kad radite mačkasti look, bitno je liniju prilagoditi oku, upravo on definira oblik koji vam najbolje pristaje. Ova linija itekako može vizualno promijeniti oblik oka”, napominje vizažistica.


Za okrugle oči savjetuje da je najbolje krenuti s linijom s vanjskog ruba te povući na koso, prema dolje i prema unutarnjem djelu oka. Pritom je savjet povlačiti malim potezima, radi bolje kontrole linije.


Za spuštene kapke savjetuje tanku liniju tušem, kako je kapci ne bi prekrili, a tuš se preslikao. Počnite na unutrašnjem djelu oka, na polovici te crtajte prema van. Nakon toga krenite na unutarnjem djelu oka te spojite liniju s prije nacrtanom linijom, na sredini kapka tik iznad trepavice.

PROČITAJTE  Kako spasiti noge od uraslih dlačica


Za ovalne oči predlaže crtanje linije u komadu, odnosno povlačenje od unutra prema van i izvijanjem linije na vanjskim dijelovima oka, piše Allure.