Za razliku od tradicionalnih browniesa u koje idu ulje, maslac i šećer, ovaj recept ne zahtijeva ništa od tih namirnica. Ovi browniesi ne sadrže gluten, šećer, mliječne masti ni hranu životinjskog porijekla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.
Sastojci:
270 grama pirea od batata
115 grama maslaca od badema
65 grama kakaa
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
2. U blenderu kratko izmiješajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.
3. Dobivenu smjesu prelijte u manji lim za pečenje browniesa obložen papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u browniese, ako je čista kad ju izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite browniese još malo.
4. Neka se ohlade do kraja prije rezanje i posluživanja. Po browniesima možete preliti i glazuru od čokolade.