Salata s grilanom tunom dobar je, lagan, ali i zasitan ručak kad nemate previše vremena

Tunu najprije grilajte, a potom je dodajte kombinaciji povrća i poslužite uz umak po želji.

Trebat će vam:

2 odreska tune

5 kašika sezama

zelena salata

povrće po želji

200 g grčkog jogurta

2 kašike maslinova ulja za preljev

2kašike limunova soka

1 kašika začinskog bilja po želji

so i biber

Priprema:

Tunu posolite i uvaljajte u sezam neposredno prije pečenja. Pecite je pola minute sa svake strane, izvadite, kratko odmorite pa narežite na ploške. Očistite zelenu salatu i dodajte drugo povrće po želji. Nasjeckajte na sitno i na salati poslužite tunu. Napravite umak od grčkog jogurta, maslinova ulja, začinskog bilja i limuna te poslužite uz salatu.

PROČITAJTE  Četiri razloga zašto bi zelena salata trebalo da se nađe na vašoj trpezi svaki dan