Roditelji poludjeli za trikom tete iz vrtića: Kako djete naučiti da samo briše guzu

Jedan od najtežih poslova svakoga novog roditelja svakako je odvikavanje djeteta od pelena i učenje na tutu. Kada dijete savlada tu vještinu, valja ga naučiti i kako da samo održava higijenu. Nasreću, postoje trikovi koji taj proces mogu znatno ubrzati i olakšati.

Jedna odgojiteljica u vrtiću pokazala je genijalan trik kako naučiti djecu da si sama obrišu stražnjicu i postala viralni hit. Za to su vam, naime, potrebna samo dva balona i WC papir ili papirnata maramica.

U videu koji se širi Twitterom može se vidjeti kako je odgojiteljica na naslon stolca privezala dva balona pa maramicom prelazila između njih. Djeca sjede na identičnim stolcima s privezanima balonima i pažljivo je promatraju.

Amerikanci su, više od svih ostalih nacija, počeli dijeliti ovu snimku jer od američkih predškolaca se već od treće godine očekuje da zahod koriste samostalno.

“Svi znamo da mala djeca jedva obrišu stražnjicu pravilno i prije će slušati svoje odgajateljice ili učiteljice nego roditelje, tako da smatram da je ovo odlična ideja”, jedan je od komentara na Twitteru.

PROČITAJTE  Stručnjaci tvrde da postoje poze u vođenju ljubavi koje sagorijevaju više kalorija od treninga