Riješite probleme u vezi – BEZ RASKIDA!

U svakoj vezi, prije ili kasnije, dođe do nesuglasica i svađa! Neka beznačajna sitnica na početku veze – kasnije može da djeluje kao nepremostiv problem… Održavanje zdrave veze traži puno truda i rada, ali i strpljenja i kompromisa. Zato ne bi trebalo da zanemarite “upozorenja” koja se javljaju jer vam ona ukazuju na problem koji se mora riješiti dok nije eskalirao. I ne mora svaki sukob da završi raskidom!

#1 Nepovjerenje

Povjerenje je jedan od osnovnih stubova zdrave i ispunjene veze. Nepovjerenje može progutati vezu poput požara. Ono se najčešće razvija kada jedno u vezi počne da sumnja u namjere ovog drugog. Nereijšene nedoumice utiru put sumnji i dovode do sukoba, bijesa, frustracije i nelagodnosti.

Rješenje:

Razmislite dobro o tome šta je uticalo na vašu nesigurnost i podstaklo nepovjerenje. Budite otvoreni i priznajte svoja osjećanja partneru. Ovo će vam pomoći da ponovo izgradite svoj odnos.

#2 Nedostatak zahvalnosti

Svako od nas žudi za zahvalnošću i pozitivnom reakcijom od strane partnera. Kada ste u vezi duže vrijeme, gotovo neminovno krenete da uzimate jedno drugo zdravo za gotovo. To se ogleda u tome da bez razmišljanja prestanete da cijenite male stvari koje vaš partner svakodnevno radi. Nedostatak zahvalnosti dovodi do rasprava oko sitnica, nedostatka entuzijazma i emocionalnih ispada.

Rješenje:

Navedite sebe da vidite šta je to što vaš partner svakodnevno čini zbog vas. Razgovarajte sa njim i učinite da se ponovo osjeti voljeno. Naglasite da vidite i cijenite njegov trud.

#3 Odsustvo intimnosti

Intimnost je druga na listi najvažnijih stvari u jednoj romantičnoj vezi. Intimnost je osjećaj bliskosti sa partnerom, emocionalna povezanost i podrška. Seksualna intimnost je jedan od najkritičnijih faktora u romantičnim vezama. Problem sa intmnošću je onaj koji neminovno podriva temelje veze. Brojni su faktori koji utiču na nedostatak intimnosti, a na vrhu liste su umor, stres, brojne obaveze.

PROČITAJTE  Neočekivane erogene zone koje otključavaju nepoznate užitke

Rješenje:

Razgovajate sa partnerom i saznajte šta utiče na vašu intimnost. Ako je to loš dnevni raspored, nastojte da ga reorganizujete. Pronađite vremena samo za vas dvoje, jer samo parovi koji se trude da budu zajedno, i ostaju zajedno.