Razmišljate o promjenama: Šiške kosi donose dinamiku i volumen

Šiške frizure sa šiškama

Jesen je odlično vrijeme za promjenu, a tražite li nešto cool, možda je vrijeme da isprobate – šiške! Osim što odlično izgledaju u kombinaciji s kapama, beretkama i šeširima, volimo ih jer s njima uvijek imate frizuru, i kad je kosa raspuštena i kad je u repu ili punđi. Dakle, bolje ne može!

Ako nemate ideje kakve šiške odabrati, možete razmisliti o šiškama koje Glamour ističe kao popularan izbor za 2022. Riječ je o tzv. shag šiškama za koje kažu da pristaju različitim frizurama i dužinama kose, kao i da joj pružaju volumen i teksturu.

Kratka kosa

Ljepota ovih šiški je što kosi, osim volumena, donose i dinamiku pa ovakve “čupave” šiške nude super odmak od klasike i ostavljaju cool dojam. Ovakve šiške nisu jako “uglađene” te nemaju “kontinuitet” kakve imaju, na primjer, zavjesa-šiške. Super se nadovezuju na ostatak kose, a tekstura je opisana kao rock ‘n’ roll’ đir. Kraći se dijelovi nalaze na sredini čela, dok je prema rubu čela kosa postepeno sve duža i duža. Važno je naglasiti da je oblik šiški personaliziran pa je frizer treba prilagoditi svakom klijentu.

Važno je paziti da nisu prekratke ni preduge, što je iznimno bitno kod kratke kose.

Oštro lice

Dužinu šišku diktiraju širina i dužina brade i dužina nose, odnosno “isturene” jedinice na licu, a šiške moraju biti duže od toga. Jako je bitno da “omekšaju” lice. Uska i duguljasta lica nerijetko izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha.

Jedan od važnijih savjeta prije šišanja je taj da svako ko se na šiške odluči, mora biti svjestan da ih mora fenirati.

PROČITAJTE  Trik sa gumicama za savršene valove u kosi

Klijentice uvijek educiramo kako postupati sa šiškama. Moraju se redovno šišati, pogotovo ako je riječ o ravnim ili bob.