Razlozi zbog kojih vam se kosa brzo masti

Pojedinim navikama, koje donosimo u nastavku, nesvjesno činite kosu masnom, a vjerojatno ste za to okrivili vrijeme ili loš šampon za kosu, piše Ordinacija.hr.

1. Kosu perete vrućom vodom
Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom štetite tjemenu tako da ga isušujete, pa žlijezdama “šaljete signal” da luče još masnoće. Za vrijeme toplih dana možemo izdržati mlaz hladne vode na tjemenu, a kad dođu hladni dani, pokušajte koristiti mlaku vodu.

2. Kosu perete svakodnevno
Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rješenje jer tako isušujete tjeme pa će se kosa više mastiti.

3. Koristite puno regeneratora
Regenerator koristite pažljivo i zapamtite da ga nije potrebno nanositi i na tjeme. Malu količinu umasirajte na vrhove te isperite dobro mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

4. Previše preparata za uljepšavanje kose
Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će u tome pomoći, baš kao i razni gelovi te pjene. Svi navedeni proizvodi u sebi sadrže razne kemikalije koje će, ako ih koristite prečesto, vašu kosu činiti masnom.

5. Niste dugo oprali četku
Kroz vrijeme se četka i češalj prljaju. Ako koristite isti češalj dugo vremena bez da ste ga oprali, jasno je da će prljavština s njega preći na vašu kosu.

6. Stalno dirate kosu
Ovo prestanite raditi i to odmah! Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na vlas, što će vašu kosu mastiti.

PROČITAJTE  Jabukovo sirće u službi zdravlja i ljepote