Puppy eyes je novi beauty – makeup trend!

I beauty svijet se (često) mijenja – baš kao i moda!

Iz sezone u sezonu mijenjaju se trendovi makeupa za oči. 

Cat Eye izgled kojeg karakterišu dramatično zakrivljeni potezi olovkom za oči, što otvara oko te izgleda prilično seksi – uskoro bi mogao da bude gurnut s trona. Trenutno su svi ludi za suptilnijom varijantom – Puppy eyes.

Trend je nastao u Koreji. Tačnije, radi se o stvaranju nevinog izgleda s eyelinerom čiji je potez usmjeren malo prema dolje. To u početku može zvučati pomalo čudno, ali u praksi zapravo izgleda jako dobro!

Evo kako da postignete Puppy Eyes look: 

1. S kreonom ili tekućim eyelinerom povucite liniju do vanjskog ugla oka. Savjet: nemojte naginjati glavu unazad ili podizati obrve, najbolje je gledati direktno u ogledalo.

2. Zatim povuciZR liniju olovkom za oči oko 3 mm od vanjskog ugla oka. Linija treba da bude paralelna s naborom kapka i krajem obrve.

3. Zatim nacrtajte liniju na donjoj liniji trepavica: počnite u vanjskoj trećini i nastavite liniju dok se ne susretne s gornjom linijom.

4. Obojite međuprostor i puppy makeup je spreman!

Svako ko voli eksperimentisati može da isproba ovaj izgled, ali posebno dobro izgleda na ženama s obješenim kapcima. Kod obješenih kapaka često postoji problem što se olovka za Cat Eye, koja se povuče prema gore, “objesi” ili je prekine nabor. Kod ovog looka to se ne dešava.

PROČITAJTE  Tajne nanošenja korektora: Manje je više