Prestanite s njima: Svakodnevne navike koje neprimjetno štete vašem izgledu!

Većina stvari koje radimo tokom dana često utiču loše na naš izgled, a da toga nismo ni svjesni. Ako ste aktivni, pokušavate da jedete zdravu hranu, vježbate i brinete o sebi, a niste zadovoljne izgledom, vjerovatno u vašoj svakodnevnoj rutini postoji nešto što negativno utiče na vas.

Kozmetolozi su sigurni da postoji niz navika koje, kao rezultat, negativno utiču na to kako izgledate!

Gledate TV prije spavanja

Često prije odlaska u krevet, isključite svjetla i odgledate nekoliko epizoda omiljene serije. I ova navika ubrzava proces starenja. Stvar je u tome što zračenje sa TV-a aktivira slobodne radikale, koji aktivno uništavaju kolagen. Kao rezultat, koža gubi elastičnost i dolazi do hiperpigmentacija.

Rješenje: Gledajte TV kada je svjetlo uključeno.

Uklanjate sjaj sa lica puderom u prahu

Tako su i naše bake i naše majke radile, ali je ovo loša navika koja samo pogoršava problem. Stvar je u tome da ako se na sjajnu i masnu kožu nanese prašak, dolazi do začepljenja pora i stvaranja bubuljica, a onda će vaša koža još više sijati.

Rješenje: Uklonite masni sjaj specijalnim tuferima.

Žvaćete žvaku

Ako ste navikli da žvaćete žvake tokom dana, morate znati da to može dovesti do stvaranja ranih bora oko usta. Prilikom žvakanja, vilica menja različite oblike i to može dovesti do pojave linija na koži. Naravno, ljudi moraju da žvaću hranu, ali ovaj proces traje mnogo manje i ne nanosi štetu koži.

Rješenje: Zamijenite žvakaću gumu osvježavajućim bombonima bez šećera.

PROČITAJTE  Riješite ih se: Stvari koje činimo skoro svaki dan, a skraćuju nam život