Postati plavuša ili ne? Ovaj test otkriva hoće li vam to pristajati

Plava boja kose uvijek je bila i bit će tražena zbog specifičnog dojma koji sa sobom nosi – plavuše se doživljava kao ženstvene, seksi i zabavne. Bilo da je riječ o platinastim ili medenim nijansama, važno je do plave boje dolaziti postupno.

Poznata koloristica Tracey Cunningham kaže da je ultimativan test bi li vam pristajalo plavo gledanje slika iz djetinjstva – ljudi koji su kao djeca bili plavi će s tim nijansama opet dobro izgledati.

Prava nijansa

Uvijek treba imati na umu da pepeljaste nijanse plave kose bolje pristaju ljudima s hladnijim tonovima kože, dok onima s toplijim tonovima bolje pristaju zlatne nijanse.

Jednostavan test za određivanje imate li hladni ili topli ton je postavljanje zlata i srebra uz glavu – zlato pristaje toplima, a srebro hladnima. Oni hladnog tona obično imaju plave, zelene ili sivkaste oči i plavu, crnu ili smeđu kosu, pepeljastih i hladnih tonova.

Oni kojima su oči smeđe, crne ili svjetlo smeđe, sa crnom, kestenjastom ili plavom kosom u kojoj ima crvenkastih tonova, najčešće su topli tip.

Stanje kose

Ako vam je kosa suha, oštećena i ispucala, zaboravite na drastične promjene boje jer osim što će kosa loše izgledati, željena boja će se teško “primiti”. Također, posvjetljivanje kose blajhom je neminovno oštećuje, pa žene koje ne mogu zamisliti svoj život bez čestog korištenja pegle, figara ili samo izvlačenja kose na četku uz fen, ne bi trebale drastično posvjetljivati svoju kosu.

Vrijeme i novac

Svako ko želi imati plavu kosu, a da nije prirodno plav – mora se odlučiti i na česte posjete frizeru zbog održavanja boje i uklanjanja izrasta. Cunningham ističe kako se obično radi o posjetama frizeru svakih 4 do 6 sedmica. Ako imate puno crvenog pigmenta, tada su tretmani još češći zbog izbijanja neželjenog žutila na kosi.

PROČITAJTE  Dermatolog savjetuje: Uzmite luk i sirće i uklonite staračke pjege. Evo kako