Pomfrit od mrkve morate isprobati. Jednostavan za pripremu, ukusan i zdrav

Pomfrit od mrkve
Healthy vegetable chips - beet, celery and carrots, tomato and garlic dip with herbs, fresh herbs inside

Niste još isprobali pomfrit od mrkve? Možda je vrijeme da uvedete ovo jelo u svoju prehranu. Pomfrit od mrkve odlična je alternativa klasičnom i jednostavan način da dodate više povrća u svoju prehranu. Mrkva pečena na ovaj način je hrskava izvana, mekana iznutra, a oduševit će vas toliko da se nećete vraćati krompiru.

Sastojci za pomfrit od mrkve

900 grama mrkve

1 kašika kukuruznog škroba

1 kašičica mljevene paprike

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

2 kašike maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C te pripremite veliki pleh i stavite na njega papir za pečenje.

Ogulite mrkvu, zatim ju izrežite u obliku pomfrita, do jednog centimetra širine. Dužina možete odrediti sami, a zatim narezanu mrkvu stavite u veliku zdjelu.

U zdjelu dodajte kukuruzni škrob, mljevenu papriku, so, biber i miješajte dok se ravnomjerno ne prekrije mrkva. Dodajte maslinovo ulje i pomiješajte.

Podijelite mrkvu na papiru za pečenje. Raširite ju u jedan, ravnomjeran sloj, ostavljajući prostor između svakog komada.

Pecite 15 minuta, zatim izvadite i koristeći ravnu lopaticu, okrenite mrkvu. Vratite u pećnicu, nastavite peći dok mrkva ne omekša, a rubovi ne postanu hrskavi i tamni, još 15 do 20 minuta.

PROČITAJTE  Zdrava čokolada bez šećera: Možete je napraviti kod kuće

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime