Pokušali napraviti slavnu kremastu limunadu s TikToka. Evo utisaka

Jednom kad smo prihvatili činjenicu da je TikTok postao društvena mreža na kojoj se ovih dana dijele recepti o kojima se najviše priča, odlučili smo ih redom krenuti testirati. Najviše nas je privukao onaj za tzv. Whipped Lemonade, odnosno kremasta limunada koju korisnici TikToka širom svijeta pripremaju u svim mogućim varijantama. Za osnovnu verziju vam treba led, limunov sok, kondenzirano mlijeko i šlag, koje jednostavno zajedno izblendate. Želite li ultimativno kremastu verziju, led ćete dodati u komadu, bez da ga blendate s ostalim sastojcima. Verzija recepata ima na stotine, a mi smo odlučili za onu koju smo vidjeli kod najvećeg broja korisnika. U nastavku vam donosimo popis sastojaka I proces pripreme.

Sastojci

  • sok dva do tri limuna
  • limenka ili tuba kondenziranog mlijeka
  • malo vode
  • nekoliko kockica leda

Postupak

Ocijedite sok dva ili više limuna, ovisno o tome koliko kiselo želite da piće bude. Prelijte u duboku posudu koja podnosi blendanje štapnim mikserom i dodajte 1/4 šoljice kondenziranog mlijeka. Sve skupa blendajte dok ne postignete kremastu teksturu. U ohlađenu čašu stavite nekoliko kockica leda i prelijte napitkom. Završite s malo hladne vode i po želji ukrasite kriškom limuna.

ZAKLJUČAK

Okus nije loš, ali je jako intenzivan. Pratili smo preporuke iz recepata što se tiče količine limuna, ali čini nam se da su tri svakako previše. Slatkoća kondenziranog mlijeka gotovo da se ne osjeti, pa sve skupa ima okus vrlo snažne limunade s tek natruhom nečeg kremastog. Mogao bi se dorađivati i usavršavati (na primjer, može se dodati gnječeno bobičasto voće sa šećerom), ali generalno ga nemamo potrebu skoro ponoviti.

PROČITAJTE  Zdravo i ukusno: Juha od karfiola