Pogrešan brushalter izaziva – glavobolju

Kupovina ispravnog brushaltera podjednako je važan posao, kao i kupovina udobnih cipela ili naočara odgovarajuće dioptrije.

Neodgovarajući brushalter može izazvati crvenilo, otežano disanje, hroničnu glavobolju, ali probleme sa deformacijama samih grudi.

Najbolji brushalteri samo podupiru grudi, a tokom nošenja ih ne osjećate, jer oni dopuštaju normalno kretanje bez neprijatnih urezivanja u kožu. Tako, iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupovine ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osjećaj zatezanja i neprijatnosti, a podizanjem ruku možete vidjeti da li je brushalter dovoljno čvrst.

Donji rub korpice treba da bude i usko uz tijelo, jer on osigurava 80 posto podrške grudima. Ako se bretele urezuju, vjerovatno donji rub korpice nije dovoljno pritisnut uz tijelo pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane.

Osobe sa vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi brushalter ako to ne žele, dok ga osobe sa većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti.

PROČITAJTE  Grad na Floridi prodaje poklon kraljice Elizabethe, jer se previše razmnožio