Sastojci:
– 800 g pilećih prsa
– 2 krompira
– 100 g špinata
– 150 g krem sira
– 1 luk
– 1 kašičica bijelog luka u prahu
– 1 kašičica italijanske mješavine začina
– 1 kašičica slatke paprike
– so i biber
Priprema:
U šerpu isjeckajte špinat i crni luk. Dodajte malo bijelog luka u prahu i dinstajte nekoliko minuta dok ne porumeni.
Zatim dodajte krem sir i italijansku mješavinu začina. Sir će se lijepo rastopiti i dobit ćete ukusan nadjev kojim ćete napuniti piletinu.
Pileća prsa pospite slatkom paprikom, posolite i pobiberite, a nakon toga rasijecite meso, ali ne do kraja. Dodajte nadjev od sira i špinata u sredinu, zatvorite čačkalicom, poredajte šnicle u pleh i pecite na 200 stepeni 40-45 minuta. Ovo jelo možete servirati uz krompir ili rižu.