Piletina punjena špinatom i krem sirom

Sastojci:

– 800 g pilećih prsa

– 2 krompira

– 100 g špinata

– 150 g krem sira

– 1 luk

– 1 kašičica bijelog luka u prahu

– 1 kašičica italijanske mješavine začina

– 1 kašičica slatke paprike

– so i biber

Priprema:

U šerpu isjeckajte špinat i crni luk. Dodajte malo bijelog luka u prahu i dinstajte nekoliko minuta dok ne porumeni.

Zatim dodajte krem sir i italijansku mješavinu začina. Sir će se lijepo rastopiti i dobit ćete ukusan nadjev kojim ćete napuniti piletinu.

Pileća prsa pospite slatkom paprikom, posolite i pobiberite, a nakon toga rasijecite meso, ali ne do kraja. Dodajte nadjev od sira i špinata u sredinu, zatvorite čačkalicom, poredajte šnicle u pleh i pecite na 200 stepeni 40-45 minuta. Ovo jelo možete servirati uz krompir ili rižu.

PROČITAJTE  Mirisi jeseni: Kremast, sočan i ukusan kolač od jabuka