Pet stvari koje dermatolozi uvijek rade prije spavanja za ljepšu kožu. Preporučuju ih svima

Uvijek smo u potrazi za novim savjetima i prijedlozima beauty proizvoda koji će poboljšati postojeću beauty rutinu, a za takve je savjete najbolje poslušati one kojima je koža specijalnost – dermatologe. Četiri dermatologa za Byrdie su otkrili kojih pet stvari baš uvijek rade prije spavanja u noćnoj rutini kako bi im koža bila lijepa i njegovana, a savjetuju ih svima.

Nježno uklonite ostatke šminke

Iako je to jedan od prvih beauty savjeta koje smo dobili, treba neprestano naglašavati koliko je bitno skinuti šminku prije spavanja. Prilikom čišćenja, pobrinite se da se ukloniti kompletan make up i nečistoće s lica, a pritom koristiti nježne čistače koji neće narušiti barijeru ili izazvati iritacije na koži. Preporučuju se korištenje proizvoda koji u svojim formulama ne sadrže parfeme.

Koristite proizvode s anti-age predznakom

Kad je riječ o proizvodima s anti-age formulacijama, dermatolozi su ozbiljni i zaobilaze sastojke čija učinkovitost nije naučno dokazana. Retinoli i glikolna kiselina pripadaju, između ostalog, sastojcima koji će se pronaći u serumima i kremama za noćnu beauty rutinu.

Neka oči i usne budu priroritet

Dermatolozi se slažu – ako ste zakoračili u tridesete godine, usne i osjetljivo područje oko očiju trebaju dodatnu njegu i hidrataciju. Isprobajte okoloočne kreme koje nisu preagresivne za tanko područje oko očiju, a za usne birajte super-hidratantne proizvode s kojima će usne biti njegovane tokom cijele godine.

Ne zaboravite područje vrata i dekoltea

Večernja beauty rutina ne završava na licu, već se proteže sve do vrata i dekoltea. Vrat je često zanemareno područje, no na njemu se znakovi starosti mogu vrlo lako vidjeti. Na području vrata i dekoltea isprobajte proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu za hidrataciju te sastojke poput salicilne kiseline i vitamina B5.

PROČITAJTE  Ostat ćete u čudu: Šta se dešava ako stavite sodu bikarbonu ispod očiju

Hidratantna krema je obvezna

Baš kao i skidanje šminke čistačima za lice, i nanošenje hidratantne kreme nezaobilazan je korak u svakodnevnoj, i večernjoj i jutarnjoj, beauty rutini. Ipak, stručnjaci tvrde da u ovom slučaju obratite pozornost na hidrataciju te da skupocjene kreme ne znače uvijek i kvalitetu pa možete odabrati i proizvode s najjednostavnijim sastojcima. Umjesto toga, pažnju stavite na anti-age proizvode.